onsdag 30 juli 2008

FRA

Alltså... Hela den här debatten med FRA-lagen (eller lagarna som det faktiskt är) borde egentligen gått mig helt förbi. Det ligger inte i mitt intresse att sätta mig in i sån byråkrati, men jag kan helt enkelt inte låta bli när var och varannan (negativ) kommentar om den grundar sig helt eller delvis i paranoia och konspirationsteorier!

Gott folk LÄS LAGEN! bilda er en egen uppfattning och gå inte på propaganda från endera sidan. Lagen är alltså inte till för att kartlägga era nedladdningsrutiner, vilken typ av porr ni föredrar att titta på era filmpreferenser eller något annat. Det handlar om att bekämpa terrorism, inte att övervaka den "vanliga" svensken.

Dessutom finner jag det en smula märkligt att just den här lagen fått sånt fokus. Vi har ju en hel del andra lagar som redan reglerar vad som får och inte får göras för att skydda rikets säkerhet - terroristlagen t.ex. Inte nån endaste själ protesterar mot denna trots att man mycket väl skulle kunna hävda att denna strider på de mänskliga rättigheterna.

Nåja, min poäng här är inte att tala för lagen, och heller inte emot den. Det handlar enbart om en uppmaning till de som tycker så in i helvete... LÄS PÅ SÅ NI VET VAD NI SNACKAR OM!

På sista tiden har jag deltagit i en del debatt om just detta och det man genomgående märker är vilken misstro folk har till politikerna. Lagen är fullständigt ointressant verkar det som, det intressanta, och det som folk verkar vara övertygade om är när myndigheterna kommer att bryta mot lagen (som faktiskt reglerar spaningen) inte om utan när.

Ligger vi i så fall inte på en nivå som ligger en bra bit under Glocalnet. Att förutsätta att myndigheternas intention är att genast bryta mot det de tagit sig tid att reglera i lag? Missförstå mig inte nu, självklart kan allting missbrukas och så även denna lag, men skulle vi ha det som utgångspunkt för alla regler lagar och förordningar skulle samhällsstrukturen ganska snabbt rasa samman!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...